info@prespanationalpark.gov.al

Macja e egër (Felis sylvestris) fotografohet për herë të parë në Parkun Kombëtar të Prespës!

Komentet janë të çaktivizuara
(Gorica e Vogel/Korca) Një studim për monitorimin e jetës së egër zbuloi për herë të parë me anë të fotografimit macen e egër (Felis silvestris) dhe vërtetoi praninë e saj në Park. Macja e egër është fotografuar në shumë  kamera duke dhënë arsye për të menduar se ekziston një...
Lexo Më Shumë

Numerimi Vjetor Nderkombetar i Shpendeve ne liqenet Oher-Prespe

Komentet janë të çaktivizuara
Numerimi i shpendeve ne liqenet Oher-Prespe eshte nje aktivitet vjetor nderkomebetar qe angazhon se bashku kundrues te shpendeve nga anetaret e PrespaNet (SPP, MES, PPNEA), per te numeruar shpendet ne menyre qe te krijohet nje panorame e perditesuar e popullates se shependeve ne...
Lexo Më Shumë

Parku Kombetar i Prespes ofron njembedhjete shtigje natyrore per vizitoret

Komentet janë të çaktivizuara
Ne territorin e Parkut Kombetar te Prespes jane shenjuar njembedhjete shtigje per tu ngjitur ne mal. Vizitoret jane te mirepritur qe te perjetojne natyren dhe egersine e maleve qe gjenden perreth liqenve te Prespes. Per me shume informacion, ne zyrat e Parkut Kombetar te Prespes...
Lexo Më Shumë

Njoftim për festën e pijes së verës

Komentet janë të çaktivizuara
Në datën 5 Dhjetor 2014, Parku Kombëtar i Prespës në bashkëpunim me Rrjetin e Shoqatave për Mbrojtjen e Natyrës organizon festën tradicionale të pijes së verës dhe promovimit të produkteve të zonës. Festa fillon në orën 11:00. Jeni të mirëpritur të merrni pjesë në këtë...
Lexo Më Shumë

Njoftim për shtyp: 15 Prill 2014, Shoqata për Mbrojtjen e Prespës merr edhe njëherë çmimin ‘’Më e Mira e më të Mirave’’

Komentet janë të çaktivizuara
Shoqëria për Mbrojtjen e Prespës merr edhe njëherë çmimin ‘’Më e Mira e më të Mirave’’ Ndarja e çmimeve për projektin më të mirë nga ana e Komisionit Europian, këtë herë u kurorëzua me fitoren e Shoqërisë për Mbrojtjen e Prespës (SPP), e cila mori për të dytën herë vlerësimin ...
Lexo Më Shumë

Pjesa Shqipetare e liqeneve te Prespes-Zone Ramsar

Komentet janë të çaktivizuara
Tirane,17 Qershor 2013 Njoftim per Shtyp Pjesa Shqipetare e liqeneve te Prespes shpallet si ”zone ujore me Rendesi Nderkombetare” nen Konventen e Zonave Ujore Ramsar. (Tirane) Pas Butrintit, Lagunes se Karavastase, lumit Buna dhe liqenit te Shkodres, me date...
Lexo Më Shumë