info@prespanationalpark.gov.al

Natural Monuments

The Treni Cave

Shpella e Trenit në rrethin e Devollit, ndodhet në pjesën perëndimore të liqenit të Prespës së Vogël dhe daton nga viti 6000 p.e.s. Shpella e Trenit është studiuar për vlerat e saj historike dhe natyrore..

Shpella e Ujkut

Vendbanimi prehistorik i trenit ndodhet ne anen e majte te rruges automobilistike pa shkuar ne fshatin tren, tek “gryka e ujkut” buze liqenit te prepse se vogel ne skajin jugperendimor te istmit te tij..