info@prespanationalpark.gov.al

Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

Peizazhe Mahnitëse

Slide background

Biodiveristet i Pasur

Slide background
Slide background

Prodhuesit Vendas

Mirësevini Në Parkun Kombëtar Të Prespës!

Parku Kombëtar i Prespës ofron shumë më tepër se bukuri natyrore!

Misioni Ynë

Ruajtja dhe mbrojtja e biodiversitetit dhe nxitja e zhvillimit te qëndrueshëm me banorët e Parkut Kombëtar të Prespës e për ata dhe forcimi i bashkëpunimit ndërkufitar.

Vizioni Ynë

Në Parkun Kombëtar të Prespës speciet dhe njerëzit të jetojnë së bashku në harmoni, për të mirën dhe mirëqenien e të gjithë banorëve. Ekosistemet ekzistuese kanë mundësi të ofrojnë shërbimet e tyre për brezin e tanishëm dhe brezat e ardhshëm.

"Transboundary Biosphere Reserve Prespa -Support to the Prespa National Park in Albania" është një projekt zhvillimi i Republikës së Shqipërisë, bashkëfinancuar nga Republika Federale e Gjermanisë nëpërmjet KfW.

Për më shumë informacion, klikoni këtu.

Ariu duke u freskuar në një pellg me ujë në Prespë